Viktigt inför resan

Viktigt inför resan!

Här ger vi dig lite goda råd om saker som är bra att tänka på inför resan med oss på Go InStyle.

Incheckning
Idag är det extra viktigt att vara på flygplatsen i god tid före avresan! Med dagens förhöjda säkerhetskontroller kan proceduren inkl incheckning och säkerhetskontroll ta ganska lång tid. När du reser med oss till en lite mer fjärran destination kan rekommenderad incheckningstid vara senast två timmar före avgång.

Bagage
Se till att checka in ditt bagage hela vägen till slutdestination. I vissa fall kan detta vara svårt – t ex om du byter flyg i en stad där den fortsatta resan avgår från stadens andra flygplats.
Bagagevikt varierar lite från flygbolag till flygbolag. Även om bagagefrivikten oftast är 23 kg/person, så ber vi dig att vara uppmärksam på det! Det vore trist om du ovetandes drabbas av höga kostnader för övervikt på bagaget, så fråga oss om du är osäker.
Att packa en resväska kan ha sina sidor, men se till att inte packa ner värdeföremål eller mediciner där. Om olyckan är framme och bagaget inte kommit fram med ditt flyg, skall du rapportera detta omgående vid ankomst. Den blankett du fyller i utgör också ett underlag till ditt försäkringsbolag och förväntas av dem för att försäkringen skall kunna utnyttjas.

Flyg
Många flygbolag tillåter incheckning online omkring 24 timmar före avresan.
Om flygavgången från avreseorten blir så försenat att du missar din nästa flygsträcka, skall du begära ombokning även av den flygsträckan. Det kan personalen i transitdisken på flygplatsen ordna. Samma gäller vid försening såväl internationellt som inrikes.
Det är också viktigt att meddela ditt hotell på destinationen om ankomsten blir senare än vad som meddelats. Du finner hotellets kontaktuppgifter på de resedokument du fått av oss.

Det finns flygbolag som antingen inte anses uppnå acceptabel säkerhetsnivå enligt internationell standard eller vars lands myndigheter inte kan leva upp till nödvändiga flygsäkerhetskrav. Självklart anlitas aldrig något av dessa flygbolag av oss och du kan själv förvissa dig om vilka aktuella flygbolag som finns med på den s k Svarta listan.


Pass/Visum

Vi rekommenderar dig att läsa mer om visum och passgiltighet, vilket du finner på länken Visum och pass. på vår hemsida. Säkerställande för pass och visum ligger på ditt ansvar. Passet skall i regel ha en giltighetstid på minst sex månader efter resans hemkomst. För dig som inte har svenskt pass hänvisar vi till respektive lands ambassad om vilka regler som gäller.

Vaccinationer
Vi rekommenderar dig att kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för mer dagsaktuell information Ett annat snabbt och enkelt sätt att förvissa sig om vaccinationsbehovet, är att besöka hemsidan vaccinationsguiden.
Ett enkelt med kanske välkommet tips är att packa ner myggspray. Det kan göra stor skillnad!

Resevaluta
Valutakurser går upp och de går ner. För dagsaktuell information om alla resevalutor, råder vi dig att gå in på Forex

HuvafenFushi_Per_AQUUM_Infinity_Pool_Lonu_Veyo3

Inspiration och erbjudanden direkt i din mejlbox!

 

*Nyheter*

Var först med att få reda på när vi släpper nya resmål och hotell

*Restips*

Ta del av inspiration, restips och kampanjer

*Tävlingar och priser*

Med vårt nyhetsbrev får du alltid veta när vi har tävlingar – ha koll när du kan vinna fina priser.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev