36 timmar i New York!

36 timmar i New York

Så här hinner du med så mycket som möjligt i staden som aldrig sover!
New York lockar besökare året runt med museer i världsklass och ikoniska sevärdheter. Här är några av våra bästa tips för att göra New York-resan oförglömlig:

1. Shopping på Macy’s
Ett besök i världens största varuhus är väl värt besöket. Macy´s har ofta reor och här kan du göra riktiga designerfynd. Missa inte de spektakulära rulltrapporna i trä mitt i hjärtat av Macy´s. De är i originalskick från 1902!

2. Upplev en match med New York Rangers
New York är en stad med många olika sportevent. Om du vill gå och se en spännande match, missa då inte att se New York Rangers spela i Madison Square Garden.

3. New Yorks skyline
Du behöver inte åka upp i Empire State Building för att titta på skylinen över New York. Det finns inget bättre ställe än Brooklyn Bridge Park. Från parkens fem pirer har du fin utsikt över hela New York! På pir två finns te x en sportavdelning, pir fyra: en strand och vid pir fem en stor picknickyta.

4. Matpausa
Suger det i magen när du är på språng – leta upp en foodtruck. Det är ett fantastiskt alternativ, ca 500 stycken rullar dagligen runt i stan minst 100 av dem räknas som gourmet-truckar. Ett tips: ladda ner appen; NYCTruckFood så ser du om det finns någon i närheten.

5. Show på Brodway VS stand up
Att gå på en Brodwayshow är en fantastisk upplevelse men om du söker en annorlunda upplevelse bör du gå och se stand-up på UCB i stället. Kvalitén brukar vara riktigt hög! Det är inte ovanligt att kända namn såsom Will Ferrell och Tina Fey dyker upp på scen för att testa sitt material.

6. Museum
Det finns en uppsjö museum att besöka för den som önskar. Ett tips för att undvika köer är att välja de lite mindre kända. Men om du ändå vill passa på att besöka ett rekommenderar vi MOMA, Museum of Modern Art är ett av världens främsta konstmuseum och i den häftiga byggnaden på Manhattan hittar du bland andra Warhol, Kandinsky, Picasso och Mondrian.

36 timmar i New York Så här hinner du med så mycket som möjligt i staden som aldrig sover! New York lockar besökare året runt med museer i världsklass och ikoniska sevärdheter. Här är några av våra bästa tips för att göra New York-resan oförglömlig:

1. Shopping på Macy’s Ett besök i världens största varuhus är väl värt besöket. Macy´s har ofta reor och här kan du göra riktiga designerfynd. Missa inte de spektakulära rulltrapporna i trä mitt i hjärtat av Macy´s. De är i originalskick från 1902! 2. Upplev en match med New York Rangers New York är en stad med många olika sportevent. Om du vill gå och se en spännande match, missa då inte att se New York Rangers spela i Madison Square Garden. 3. New Yorks skyline Du behöver inte åka upp i Empire State Building för att titta på skylinen över New York. Det finns inget bättre ställe än Brooklyn Bridge Park. Från parkens fem pirer har du fin utsikt över hela New York! På pir två finns te x en sportavdelning, pir fyra: en strand och vid pir fem en stor picknickyta. 4. Matpausa Suger det i magen när du är på språng - leta upp en foodtruck. Det är ett fantastiskt alternativ, ca 500 stycken rullar dagligen runt i stan minst 100 av dem räknas som gourmet-truckar. Ett tips: ladda ner appen; NYCTruckFood så ser du om det finns någon i närheten. 5. Show på Brodway VS stand up Att gå på en Brodwayshow är en fantastisk upplevelse men om du söker en annorlunda upplevelse bör du gå och se stand-up på UCB i stället. Kvalitén brukar vara riktigt hög! Det är inte ovanligt att kända namn såsom Will Ferrell och Tina Fey dyker upp på scen för att testa sitt material. 6. Museum Det finns en uppsjö museum att besöka för den som önskar. Ett tips för att undvika köer är att välja de lite mindre kända. Men om du ändå vill passa på att besöka ett rekommenderar vi MOMA, Museum of Modern Art är ett av världens främsta konstmuseum och i den häftiga byggnaden på Manhattan hittar du bland andra Warhol, Kandinsky, Picasso och Mondrian.
visa mindre