Paris – romantikens, matens och shoppingens huvudstad!

Paris har allt och lite till! På bara två timmar var vi framme i staden som erbjuder en rik historia, kultur för alla smaker och shopping i överflöd! C’est amour!

En förmiddag i juli reste jag, min pojkvän och två vänner till Paris för första gången! Vi landade på Charles de Gaulle, och tog oss sedan vidare till vårt hotell i Malakoff. Aparthotel Adagio Paris Malakoff Châtillon, där vi bokat sk. ”Connecting Studios” med egna kök och en hall emellan. Planer för kommande dagar smeds över en egenkomponerad måltid med fransk touch – en perfekt uppladdning inför de upplevelser som väntade oss.

Notre-Dame blev vårt första stopp! Vi tog många bilder på den fina katedralen, och lärde oss att det fullständiga namnet är Cathédrale Notre-Dame de Paris, vilket betyder ”Vår Frus Katedral i Paris” (med ”vår fru” menas Jungfru Maria).

Och i hjärtat av Paris, på Île de la Cité, besökte vi världens mest välbesökta museum; Musée du Louvre! Här hänger kända konstverket Mona Lisa och här finns konstskatter från hela världen – däribland den kända skulpturen Venus de Milo.

Hela 8,1 miljoner människor besökte Louvren 2017, en knapp seger före kinesiska nationalmuseet i Peking. Helt galet!

Ett stenkast från Louvren fanns ett tillfälligt tivoli uppställt! Vi tog en tur i pariserhjulet. Utsikten var fantastisk, och det var kul att få se staden från ovan! Sedan ett varv i berg- och dalbanan, och energipåfyllning i form av en uppfriskande läsk och popcorn! Besöket på tivolit var ett skönt litet avbrott som jag verkligen kan rekommendera. Speciellt till de som reser till Paris med barn.

Efter alla åkattraktioner satsade vi på en mysig vegetarisk restaurang. Paris har länge varit världens kulinariska huvudstad och det är inte alls svårt att hitta bra ställen som bjuder på fantastiska matupplevelser.

Efter att ha gått runt i staden i flera timmar var det skönt att ta en paus i gräset vid Eiffeltornet. Nästa gång tar vi med oss fika och har picknick!

Vi besökte Eiffeltornet även framåt kvällen, och stämningen bland alla som samlats där var på topp! Försäljare sålde öl, och när klockan slog tolv blinkade Eiffeltornet sådär fint som man sett på film – fast det var såklart ännu bättre i verkligheten.

 

Jag kommer komma tillbaka till Paris, det är ett som är säkert!

Bästa hälsningar,
Elina

Paris har allt och lite till! På bara två timmar var vi framme i staden som erbjuder en rik historia, kultur för alla smaker och shopping i överflöd! C'est amour!

En förmiddag i juli reste jag, min pojkvän och två vänner till Paris för första gången! Vi landade på Charles de Gaulle, och tog oss sedan vidare till vårt hotell i Malakoff. Aparthotel Adagio Paris Malakoff Châtillon, där vi bokat sk. ”Connecting Studios” med egna kök och en hall emellan. Planer för kommande dagar smeds över en egenkomponerad måltid med fransk touch - en perfekt uppladdning inför de upplevelser som väntade oss. Notre-Dame blev vårt första stopp! Vi tog många bilder på den fina katedralen, och lärde oss att det fullständiga namnet är Cathédrale Notre-Dame de Paris, vilket betyder ”Vår Frus Katedral i Paris” (med ”vår fru” menas Jungfru Maria). Och i hjärtat av Paris, på Île de la Cité, besökte vi världens mest välbesökta museum; Musée du Louvre! Här hänger kända konstverket Mona Lisa och här finns konstskatter från hela världen - däribland den kända skulpturen Venus de Milo. Hela 8,1 miljoner människor besökte Louvren 2017, en knapp seger före kinesiska nationalmuseet i Peking. Helt galet! Ett stenkast från Louvren fanns ett tillfälligt tivoli uppställt! Vi tog en tur i pariserhjulet. Utsikten var fantastisk, och det var kul att få se staden från ovan! Sedan ett varv i berg- och dalbanan, och energipåfyllning i form av en uppfriskande läsk och popcorn! Besöket på tivolit var ett skönt litet avbrott som jag verkligen kan rekommendera. Speciellt till de som reser till Paris med barn. Efter alla åkattraktioner satsade vi på en mysig vegetarisk restaurang. Paris har länge varit världens kulinariska huvudstad och det är inte alls svårt att hitta bra ställen som bjuder på fantastiska matupplevelser. Efter att ha gått runt i staden i flera timmar var det skönt att ta en paus i gräset vid Eiffeltornet. Nästa gång tar vi med oss fika och har picknick! Vi besökte Eiffeltornet även framåt kvällen, och stämningen bland alla som samlats där var på topp! Försäljare sålde öl, och när klockan slog tolv blinkade Eiffeltornet sådär fint som man sett på film - fast det var såklart ännu bättre i verkligheten.   Jag kommer komma tillbaka till Paris, det är ett som är säkert! Bästa hälsningar, Elina
visa mindre