Sri Lanka – Asiens pärla – Missa inte våra favoriter!


Sju saker att göra på Sri Lanka!
Sri Lanka är ett fantastiskt spännande och fascinerande resmål som ökat mycket i popularitet de senaste åren. Vi förstår verkligen varför!
Idag listar vi sju saker du inte får missa om du besöker Sri Lanka.


1. Bekanta dig med människor

Människorna som bor på Sri Lanka är i regel oerhört vänliga. De får en att känna sig välkommen, och det ligger ett lugn i atmosfären som gör det lätt att känna välbefinnande.

2. Sola och bada

Såklart! På södra och västra Sri Lanka, där de flesta av våra hotell ligger, finner du många fantastiskt fina stränder. De har oftast gyllenbrun sand, och vattnet är alltid minst 28 grader varmt.

3. Upptäck staden Kandy och Temple of the Tooth

I hjärtat av Sri Lanka ligger Kandy. Landets näst största stad, och kulturhuvudstad. Där finns bland annat templet Sri Dalada Maligawa – även kallat Temple of the Sacred Tooth Relic. Där förvaras enligt sägnen en av Buddhas tänder. Under bönetid kan man få komma in i rummet där tanden förvaras. En upplevelse även om guldskrinet den ligger i hålls stängt. Passa även på att ta en promenad runt sjön Kandy Lake när du är i Kandy.

4. Åk tåg genom det vackra landskapet på höglandet & besök en teplantage

Att åka tåg i Sri Lanka är enligt många en upplevelse i sig tack vare den fina utsikten. Tåg är dessutom ett smidigt sätt att ta sig mellan olika städer och sevärdheter. Vi rekommenderar dig att stanna vid en teplantage och gå en guidad tur. Kanske på teplantagen Dambatenna Tea Factory, där Lipton grundades?

5. Ät gott

Om du gillar kryddstark mat kommer du uppskatta maten på Sri Lanka. Det är populärt med kryddiga ris- och curryrätter. Exempel på andra specialiteter är hoppers som liknar pannkakor, och kottu roti som är en populär street food-rätt med strimlat tunnbröd i. Spännande frukter finns det också gott om. Har du provat durian, rambutan och mangostan?

6. Bestig Lejonklippan i Sigiriya

Den så kallade lejonklippan är utan tvekan en av de sevärdheter som människorna på Sri Lanka är mest stolta över. Sigiriya var norra Sri Lankas huvudstad förr, och platsen där kung Kasyapa hade sitt palats. 1982 sattes staden på Unescos Världsarvslista.

7. Besök Galle Fort

Galle är Sri Lankas fjärde största stad, och ligger på sydkusten. Många turister åker dit för att se ”the fort” eller Galle Fort – de gamla holländska kvarteren, som precis som Sigiriya finns på Unescos Världsarvslista. Det tar ungefär två timmar att ta sig runt alltihop, men det finns både butiker, restauranger, kyrkor och ett museum – så du kan utan problem spendera en hel dag här.


Sju saker att göra på Sri Lanka! Sri Lanka är ett fantastiskt spännande och fascinerande resmål som ökat mycket i popularitet de senaste åren. Vi förstår verkligen varför! Idag listar vi sju saker du inte får missa om du besöker Sri Lanka.


1. Bekanta dig med människor Människorna som bor på Sri Lanka är i regel oerhört vänliga. De får en att känna sig välkommen, och det ligger ett lugn i atmosfären som gör det lätt att känna välbefinnande. 2. Sola och bada Såklart! På södra och västra Sri Lanka, där de flesta av våra hotell ligger, finner du många fantastiskt fina stränder. De har oftast gyllenbrun sand, och vattnet är alltid minst 28 grader varmt. 3. Upptäck staden Kandy och Temple of the Tooth I hjärtat av Sri Lanka ligger Kandy. Landets näst största stad, och kulturhuvudstad. Där finns bland annat templet Sri Dalada Maligawa - även kallat Temple of the Sacred Tooth Relic. Där förvaras enligt sägnen en av Buddhas tänder. Under bönetid kan man få komma in i rummet där tanden förvaras. En upplevelse även om guldskrinet den ligger i hålls stängt. Passa även på att ta en promenad runt sjön Kandy Lake när du är i Kandy. 4. Åk tåg genom det vackra landskapet på höglandet & besök en teplantage Att åka tåg i Sri Lanka är enligt många en upplevelse i sig tack vare den fina utsikten. Tåg är dessutom ett smidigt sätt att ta sig mellan olika städer och sevärdheter. Vi rekommenderar dig att stanna vid en teplantage och gå en guidad tur. Kanske på teplantagen Dambatenna Tea Factory, där Lipton grundades? 5. Ät gott Om du gillar kryddstark mat kommer du uppskatta maten på Sri Lanka. Det är populärt med kryddiga ris- och curryrätter. Exempel på andra specialiteter är hoppers som liknar pannkakor, och kottu roti som är en populär street food-rätt med strimlat tunnbröd i. Spännande frukter finns det också gott om. Har du provat durian, rambutan och mangostan? 6. Bestig Lejonklippan i Sigiriya Den så kallade lejonklippan är utan tvekan en av de sevärdheter som människorna på Sri Lanka är mest stolta över. Sigiriya var norra Sri Lankas huvudstad förr, och platsen där kung Kasyapa hade sitt palats. 1982 sattes staden på Unescos Världsarvslista. 7. Besök Galle Fort Galle är Sri Lankas fjärde största stad, och ligger på sydkusten. Många turister åker dit för att se "the fort" eller Galle Fort - de gamla holländska kvarteren, som precis som Sigiriya finns på Unescos Världsarvslista. Det tar ungefär två timmar att ta sig runt alltihop, men det finns både butiker, restauranger, kyrkor och ett museum - så du kan utan problem spendera en hel dag här.
visa mindre